Brightskin este o minirețea de cabinete de dermato-venerologie cu preocupare și in domeniul dermato-esteticii. Cele două cabinete sunt situate în Cluj-Napoca și în Florești (jud. Cluj) și se adresează pacienților de toate vârstele (deși putem spune că ne preocupă mult patologia pediatrică). Am încercat să creez un loc în care pacienții să se simtă ca într-o familie. În ultimele săptămâni am lansat și platforma de consultații medicale dermatologice online din dorința de a fi mai aproape de pacienții noștri.
În ce domeniu activezi și cum te-a afectat criza sanitară?
Intrarea in pandemie a dus la o scădere drastică a numărului de pacienți care se adresează cabinetelor noastre. Pe de altă parte, o parte dintre colaboratori au preferat din motive personale să ia o pauză de la activitate ceea ce a dus la unele probleme organizatorice.A fost nevoie să schimbi modalitatea de lucru și de comunicare cu clienții?
Am simțit clar nevoia să abordez și altfel lucrurile, motiv pentru care am pus în aplicare o idee mai veche, aceea de a oferi servicii de consultanță medicală dermatologică online. Am putut astfel să îmi ajut pacienții care nu puteau/nu doreau să vină la cabinet în această perioadă.Cum te-a afectat criza economică și sanitară la nivel personal?
Este un proverb: "Ai grijă ce îți dorești că poate ți se îndeplinește!" care se potrivește foarte bine situației actuale. Mi-am dorit un ritm mai blând al vieții, în care să pot petrece mai mult timp cu familia. Ei bine, îl am acum, poate nu în forma pe care am cerut-o de la Univers, dar încerc să mă bucur de ce mi se oferă!Vezi această perioadă ca una de reinventare, de acceptare a ideilor neconvenționale?
Cu siguranță! Ideea de consultație medicală online era de neconceput dpdv legal acum 3-4 luni. Brusc a devenit mai mult decât dezirabilă!Crezi că această perioadă te ajută să te dezvolți mai mult? Dacă da, cum faci acest lucru?
Ieșirea din zona de confort ne forțează întotdeauna să evoluăm.Crezi că poti presăra puțină „magie” în cafea ca să poți merge mai departe în fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce înseamnă aceasta „magie” pentru tine?
Pentru mine e "magia" apare atunci când îmi văd pacientul zâmbind fericit că problema lui este rezolvată. Acesta este motorul care mă împinge mai departe. Ca antreprenor mi se pare esențial să știi ce te motivează.Ce sfat poți să le dai femeilor care au deja o afacere și e afectată de criză?
Să nu dispere căci întotdeauna există soluții și să ia lucrurile pe rând!Care sunt proiectele tale de viitor?
Mi-ar plăcea să am o clinică multidisciplinară cândva în viitor.Dacă ai putea să caracterizezi această perioadă în trei cuvinte, care ar fi acelea?
distanțarenesiguranță
protecție
Ai copii? Cum le explici criza economică și pandemia?
Da, am o domnișoară de 13 ani cu care pot discuta ca și cu un adult și căreia i-am explicat exact ce se întâmplă. Îi este foarte greu să accepte distanțarea socială. Juniorul are 2 ani - aici lucrurile au fost mai simple: a trebuit să explic doar de ce nu mergem în parc și la bazin.Ce cărți citești? Ne recomanzi o carte pe care ai citit-o în pandemie?
Literatură de specialitate și beletristică (mult prea puțină din păcate, căci timpul îmi este acaparat de junior deocamdată).Fericire - de Aminatta Forna e ultimul roman citit - se potrivește cred pandemiei ca mesaj.