Despre Cuibul Berzelor

Am construit Cuibul Berzelor – primul centru de educație pre și postnatală din România, ca proiectul de suflet al unui singur om. L-am mărit pentru și împreună cu toți oamenii frumoși care s-au întors în Cuib cu idei noi. Revenirile lor ne dovedesc c-am ajuns în mintea și sufletul lor, iar acesta este cel mai bun motiv pentru a continua.

Am început prin a fi alături de viitorii părinți, pregătindu-i de primul lor bebeluș la cursurile Lamaze, și continuam să creștem alături de familiile lor, cu cursuri prin care mamele și tații își rafinează continuu relația cu copiii lor, până spre vârstă adolescenței.

Cele mai frumoase lecții sunt cele pe care ni le dau părinții din Cuib. Setea lor de cunoaștere este cea care ne-a cerut să învățam mai multe despre alăptare, despre diversificare, despre sistemele de purtare ergonomice, despre activitățile creativ-educative și despre principiile de educație pline de respect și compasiune. Nevoia lor de a ști ne-a demonstrat cât de importante sunt cursurile de prim-ajutor sau de nutriție în sarcina. Dorința lor de a fi cei mai buni părinți posibili ne însuflețește să învățam mereu pentru ei.

Q CAND AR TREBUI SA INCEP UN CURS LAMAZE DE EDUCATIE PRENATALA PENTRU GRAVIDE?

Cel mai bine ar fi sa incepeti cursul Lamaze intre 28 si 34 saptamani de sarcina. Motivul este simplu. In primul rand, daca il incepeti mai repede, o parte din informatie se va pierde. Pe de alta parte, in primele doua trimestre de sarcina inca nu constientizati pe deplin modificarile prin care treceti, iar momentul travaliului si al nasterii este destul de departe de gandurile voastre.

Q CAT DUREAZA UN CURS LAMAZE PENTRU GRAVIDE?

Cursul Lamaze in formatul sau clasic dureaza 4 saptamani, cu intalniri de cate 2,5 ore pe saptamana. De obicei lectiile se tin dupa-masa in intervalul 18-20:30, deoarece o mare parte a mamicilor din ziua de azi inca mai lucreaza in momentul inceperii cursului. In plus, inainte de inceperea cursului veti primi acces la 9 materiale video care sa va pregateasca pentru inceperea cursului.

Q MAI POT PARTICIPA LA CURSURILE PRENATALE DACA AM PESTE 34 SAPTAMANI DE SARCINA?

Raspunsul este DA! Cu siguranta in aceasta situatie se aplica principiul “mai bine mai tarziu decat niciodata” :). Cuibul Berzelor ofera o varianta de curs de Weekend pentru gravidele aflate in aceasta situatie.

Q DACA MERG LA GIMNASTICA PENTRU GRAVIDE MAI ARE ROST SA PARTICIP SI LA CURSURILE DE EDUCATIE PRENATALA?

Sigur ca DA! Este excelent ca va mentineti in forma in timpul sarcinii, atat gimnastica prenatala cat si inotul sunt mijloace foarte bune de a va relaxa si de face miscare. Cu toate acestea, miscarea nu tine loc de informare. De aceea, cursurile de educatie prenatala vin in completarea pregatirii voastre pentru nastere.

Q DACA STIU DEJA CA VOI NASTE PRIN CEZARIANA, DE CE SA MAI PARTICIP LA CURSURILE PENTRU GRAVIDE?

Dupa cum sugereaza si numele cursului – Curs Lamaze de educatie prenatala pentru gravide – acesta se adreseaza femeilor insarcinate si se doreste a fi o pregatire a acestora pentru nastere. Si indiferent in ce mod veti naste, tot va incadrati in ambele categorii :)

Cursurile pentru gravide ating o multime de subiecte care va vor fi utile chiar daca veti naste prin cezariana. Pornind de la evolutia sarcinii, la schimbarile emotionale pe parcursul celor 9 luni atat pentru voi cat si pentru partenerii vostri, la informatii documentate stiintific cu privire la diferitele interventii medicale precum cezariana, epidurala, epiziotomia, utilizarea instrumentelor medicale (forceps, vacuum) si pana la perioada post-partum, sunt toate informatii importante de stiut chiar daca nu veti naste natural.

Ultima lectie a cursului de educatie prenatala acopera elemente precum aspectul nou-nascutului si nevoile lui, ingrijirea copilului si tot ce va trebui sa stiti despre alaptare (fiziologia alaptarii, beneficiile acesteia, pozitii pentru alaptare, solutii in caz de impas). Speram ca v-am raspuns la intrebare si ca acum intelegeti mai bine utilitatea participarii la aceste cursuri!

Evaluează și Scrie o Recenzie

Evaluarea ta

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selectează

Recomandarea ta trebuie să aibă cel puțin 140 de caractere

Sunt de acord si accept Termenii si Condițiile pentru publicare recenzie

image

Afișeză orarul
  • Luni05:30 PM - 08:30 PM
  • Marți05:30 PM - 08:30 PM
  • Miercuri05:30 PM - 08:30 PM
  • Joi05:30 PM - 08:30 PM
  • Vineri05:30 PM - 08:30 PM
  • Sâmbătă09:00 AM - 01:00 PM
  • Duminică09:00 AM - 01:00 PM

Sunt de acord și accept Termenii și condițiile pentru a trimite aceste informații?

imageCererea ta a fost trimisă cu succes.

image