Ecoptimist vine în întâmpinarea nevoii de a trăi mai eco, cu mai puține deșeuri, cu grijă față de natură și cei din jurul nostru. Magazinul nostru este locul unde poți face cumpărături fără plastic, respectând mediul înconjurător. Ne documentăm mult și vrem să îți aducem soluțiile cele mai prietenoase cu natura și să le ambalăm într-un mod cât mai sustenabil. Ecoptimist este atât pentru cei care țintesc un ideal de viață zero waste, cât și pentru cei care sunt la începutul călătoriei lor în domeniul eco. Sperăm că optimismul nostru să fie contagios.

De ce Eco?

Pentru că în România producem în medie 300 kg deșeuri municipale pe persoană pe an. Ni se pare mult prea mult. Mai ales dacă doar o mică parte (sub 15%) se reciclează. (sursa: Eurostat)

De ce Optimist?

Pentru că lumea are nevoie de optimiști. Credem că alegerile conștiente pot face din planeta noastră un loc mai bun. Cu mici eforturi putem reduce considerabil cantitatea de deșeuri. Așa că suntem încrezători și optimiști. Fiecare acțiune contează. Putem trăi sănătos, etic și sustenabil, bucurându-ne de satisfacția dată de alegerile bune. Și de drumurile mai rare la pubelele de gunoi 🙂

Q Ce este curentul zero/less waste?

Zero/less waste promovează un stil de viață ce vizează producerea a cât mai puține deșeuri. E un răspuns la nevoia de a renunța la plasticul de unică folosință și la ambalajele neprietenoase cu mediul. Acest curent se bazează pe iubirea și grija față de natură și pe ce putem face noi pentru a proteja mediul înconjurător. Fie că se referă la gospodărie, la îngrijire personală, călătorii, copii sau birotică, te ajutăm să descoperi cât mai multe despre acest stil de viață și îți oferim alternative eco-friendly.

Q De unde provin produsele?

Produsele sunt de la producători din țară și străinătate. Alegem produse eco-friendly, care să ne dea o alternativă reală, sustenabilă la cele din plastic sau care au prea mult ambalaj, de multe ori inutil. Ne dorim să colaborăm cu cât mai mulți producători locali și să aducem în magazin produse sustenabile si făcute de oameni pasionați și talentați.

Q Cum sunt ambalate coletele?

Cu grijă și respect față de natură. Ca primă opțiune folosim cutii recuperate de la supermarketuri sau alte entități care au cutii în stare bună de care vor să scape. Noi încercăm să le prelungim durata de viață și să le refolosim cât de mult putem. De aceea e posibil să primești o cutie marcată cu alte branduri decât cele comercializate de noi. Dacă nu mai avem astfel de cutii, ambalăm în unele noi, realizate din carton reciclat și reciclabil.

Ca soluție de umplere am ales spuma biodegradabilă realizată din amidon vegetal. Știm că arată ca niște pufuleți, dar te rugăm să n-o mănânci fiindcă nu e comestibilă. Poți să o refolosești sau să scapi de ea aruncând-o în apă, caz în care se dizolvă în totalitate fără a avea impact negativ asupra mediului, fiind o resursă 100% naturală. Ca alternativă mai folosim soluțiile de umplere primite de noi în coletele de la furnizori și colaboratori (fâșii de carton, hârtie, lână de lemn) pentru a le prelungi cât mai mult utilitatea înainte de aruncare.

Banda adezivă pe care o folosim la lipirea coletului este realizată din hârtie reciclată și reciclabilă, iar adezivul e din solvenți naturali, fiind, astfel, o soluție prietenoasă cu mediul.

Evaluează și Scrie o Recenzie

Evaluarea ta

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selectează

Recomandarea ta trebuie să aibă cel puțin 140 de caractere

Sunt de acord si accept Termenii si Condițiile pentru publicare recenzie

image

Sunt de acord și accept Termenii și condițiile pentru a trimite aceste informații?

imageCererea ta a fost trimisă cu succes.

image

100+ instrumente gratuite pentru antreprenori