Sunt psiholog clinician specializată în psihologia sănătăţii şi psihoterapeut în formare cognitiv-comportamentală. Cabinetul meu este în zona Dorobanţi – Piaţa Victoriei, într-o zonă accesibilă.
Cum te pot ajuta?
- prevenţie primară şi secundară în promovarea sănătăţii şi a unui stil de viaţă sănătos;
- consiliere şi terapie suportivă;
- consiliere în situaţii de criză;
- consiliere şi intervenţie psihologică pentru dificultăţile de relaţionare cu părinţii / copiii, mediul social;
- optimizare şi dezvoltare personală: autocunoaştere (identitate, imaginea de sine)
- optimizare cognitiv comportamentală pentru schimbări în plan personal / profesional;
- optimizare cognitiv comportamentală pentru schimbarea stilului de viaţă: insomnii, alimentaţie, sedentarism, stres, fumat, consum de alcool;
- intervenţie psihologică focalizată pe problemă, recuperare şi restructurare cognitivă (individual, cuplu şi familie).
Îți amintești ce voiai sa te faci când erai mică?
Vag, ştiu că mă jucam mult de-a învăţătoarea şi îmi aliniam toate jucăriile în faţa mea. Stăteam ore întregi şi le explicam habar n-am ce. Apoi, când m-am mai mărit (10-11 ani) am început să organizez "evenimente". Am dat un garden party la bunica de la ţară, cu taxă de intrare, open bar şi multă muzică în miez de zi. Atunci am "câştigat" şi primii mei bani munciţi. Am scos profit 30 de lei cu o cheltuială de 20 de lei :)))) Iar în adolescenţă am descoperit revistele Bravo Girl, Cool Girl şi le colecţionam pentru rubrica "Întreabă Psihologul", eram fascinată.Când ai simțit pentru prima dată că prinzi aripi, că ești încurajată, că poți deveni ce vrei tu să devii?
În vacanţa de vară, la bunici, când am dat acel garden party. Am primit sponsorizare de 20 de lei să ne punem planul în acţiune (eu şi vărul meu mai mic) şi atunci a fost momentul în care am simţit că pot să mişc munţii şi că pot să ofer oamenilor (atunci copii de vârsta mea) experienţe. Evident, scriu acum şi relatez cu mintea de acum, atunci doar mă bucuram de copilărie.Cum ai pornit afacerea? A fost greu? Ai avut momente de ezitare?
Dacă vorbim de şcoala de teatru în engleză - Theatre Acting Club (http://teatruinengleza.ro/), nu, nu am avut niciun moment de ezitare şi toate au curs natural. În schimb, dacă vorbim de cabinetul de psihologie, drumul a fost mai lung. După ce am terminat facultatea, în 2013, m-am orientat spre organizare de evenimente şi marketing online. Pentru o carieră în psihologie, la momentul acela, îmi lipsea partea financiară care să susţină toate orele de formare şi dezvoltare personală. Şi cu toate astea, am continuat să lucrez cu oamenii într-o formă sau alta până am considerat că am suficientă experienţă profesională şi de viaţă să fac pasul următor. N-aş spune că am ezitat în toţi anii ăştia, ci am aşteptat momentul potrivit pentru mine, în ideea în care îmi place să fac lucrurile natural. Şi ca toţi psihologii care se respectă, am avut nevoie de ore de dezvoltare personală şi terapie individuală pentru a-mi dresa demonii interiori. Iar asta a necesitat mult timp şi bani.Dacă afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?
Nu m-am gândit niciodată, mi-ar fi greu să aleg, dar exprimând primul gând, aş zice că ar semăna mult cu povestea din "Biblioteca de la miezul nopţii" - în care personajul cărţii a avut şansa să trăiască mai multe vieţi, să experimenteze destine diferite şi să ia decizii diferite la un moment dat. Pentru că orice decizie luată azi, se manifestă în timp şi are efect nu doar asupra ta, ci şi asupra atomului tău social - îmi place mult termenul ăsta de "atom social" pentru că are o rază mare de cuprindere a relaţiilor dintre noi.Cum te simți ca antreprenoare în România?
Nu am neapărat un criteriu de evaluare. Nici măcar de comparaţie. Am fost angajată o singură dată şi atunci am fost formată să gândesc ca un antreprenor. Solicitat uneori? Dar mă bucur de libertatea pe care mi-o oferă antreprenoriatul ... de la timp, la decizii, succes şi dat în bară când nu merge ceva.Crezi că poti presăra puțină „magie” în cafea ca să poți merge mai departe în fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce înseamnă aceasta „magie” pentru tine?
Investiţia în cursuri de specialitate şi dezvoltare personală. Aşa se traduce magia pentru mine. Nu poţi fi bun în domeniul tău dacă nu îţi cunoşti fricile şi nu lucrezi cu/la ele. Ambele merg mână în mână şi sunt la fel de importante în dezvoltarea noastră ca oameni şi ca profesionişti.Ce sfat poți să le dai femeilor care doresc să-și deschidă propria afacere?
Îmbrăţisaţi fricile că altfel vă doboară ele pe voi. Şi apoi go, go and have fun. Căutaţi acel drive necesar care să vă motiveze şi peste ani, nu doar pe termen scurt, pentru ca există riscul să vă retrageţi în zona de confort şi preţul, uneori, este prea mare.Care sunt proiectele tale de viitor?
Vreau să dezvolt o platformă naţională de ajutorare şi informare despre depresia postpartum. Lucrez deja la ea, este proiectul #StrigătînTăcere, aşa îl găsiţi pe Facebook, momentan sunt prinsă cu partea de cercetare şi apoi urmează şi dezvoltarea site-ului.Dacă ai putea sa te caracterizezi în trei cuvinte, care ar fi acelea?
creativitate, libertate, curajAi devenit ceea ce îți doreai să devii când ai fost mică?
Da, cu toată încrederea. Şi mă bucur mult că am primit susţinere în direcţia asta. Este foarte important ca părinţii să nu proiecteze pe copiii lor nereuşitele lor personale şi profesionale, ci să îi încurajeze să devină ceea ce vor ei să devină. Este suficientă doar îndrumarea către zona de interes a copilului şi atunci lucrurile vin natural.Ce cărți citești? Ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a fi, de a privi lumea afacerilor?
Vă recomand "Biblioteca de la miezul nopţii" că tot am pomenit de ea mai sus. O puteţi duce în ce direcţie vreţi voi, chiar şi antreprenorială. Iar atunci când vă este greu, vă recomand să citiţi orice poveste legată de Holocaust, veţi privi cu alţi ochi problemele voastre de acum.Website
http://evelinasmintina.ro/Website(dacă ai mai multe)
http://teatruinengleza.ro/Website(dacă ai mai multe)
http://www.strigatintacere.ro/Link pagină Facebook
https://www.facebook.com/evelinasmintinaMai multe despre mine
În România depresia postnatală încă este un subiect tabu, iar statisticile lipsesc. La nivel mondial, 80% dintre femeile care au născut recent e... Citește mai mult
#lunarozUltima întâlnire din această lună, dedicată antreprenoarelor și patologiei oncologice aduce doi specialiști.
A doua invitata a serii... Citește mai mult
Sunt psiholog clinician specializată în evaluarea stării de sănătate psiho-comportamentală şi optimizare cognitiv-comportamentală ş... Citește mai mult
Theatre Acting Club este prima şcoală de teatru din Bucureşti cu predare exclusivă în limba engleză. A fost înfiinţată în februarie 2014 de... Citește mai mult