Bazinul Babyswim e un bazin exclusiv în Cluj-Napoca pentru bebeluşi şi copii de la vârsta de 4 luni până la 3 ani doar cu programe de activităţi acvatice destinate nou-născutului, sugarului şi copilului mic (0-3 ani) .

Dezinfectare fără clor: calitatea apei e asigurată de sistemul de filtrare și de clorinatorul cu sare , funcționând prin electroliză apei sărate, ceea ce înseamnă că în apă se introduce sare.

Scopul programelor acvatice pentru bebeluşi:

-Dezvoltarea armonioasă a relaţiilor părinte-copil şi a consolidării familiei -Ajutarea bebeluşului în coordonarea mişcărilor

-Stimularea din punct de vedere fizic, neuromotor şi chiar psiho-social

-Prevenirea, vindecarea sau eliminarea simptomelor în cazul unor boli sau anomalii înnăscute/genetice

-Pregătirea lecţiilor ulterioare de înot

Înotul bebeluşului practicat în mod sistematic aduce la iveală o serie de alte avantaje:

– Mediul acvatic este ideal pentru bebeluş în faza timpurie a dezvoltării sale, când pe sol încă nu este capabil de mişcări în câmp gravitaţional. Forţa ascensională a apei face posibil că bebeluşii să se mişte mult mai intesn şi mai liber, decât pe sol. Pentru ei este o bucurie imensă această miş care liberă. Mişcarea în apă înseamnă pentru ei primul pas în dezvoltarea coordonării mişcărilor şi a deprinderilor. În această stare lipsită de gravitaţie, se dezvoltă chiar şi simţul de echilibru, atât de util ulterior în deprinderea mersului.

– Învaţă mai uşor şi alte forme de mişcări.

– Îmbunătăţeşte funcţionalitatea aparatului cardio-respirator şi forţa musculară. – Creşte rezistenţa organismului faţă de infecţii.

– Se micşorează riscul faţă de alergii şi de boli respiratorii. – Se dezvoltă o legătură timpurie cu apă, învaţă repede scufundarea, şi astfel, mai târziu nu trebuie depus un efort deosebit că bebeluşul să-şi învingă teamă de apă

– Apar efecte stimulatoare pozitive în dezvoltarea psihică a copilului. Se adânceşte legătura părinte-copil, micuţii învaţă să aibă încredere în părinţi şi în mediul acvatic. În apă, bebeluşul retrăieşte perioada magică de pace și armonie petrecută în uterul mamei. În plus, tatăl poate să descopere trăirile comune mamei și copilului formând astfel o legătură armonioasă în familie.

-Multitudinea impulsurilor ce acţionează asupra bebeluşului în bazin ajută la dezvoltarea sistemului nervos central.

– Cu ajutorul înotului pentru bebeluşi putem preveni şi poziţiile greşite ale corpului ce apar din ce în ce mai frecvent. Pentru copii, mişcarea în mediul acvatic este cea mai adecvată formă de miş care în primii ani.

– O experienţă importantă pentru bebeluşi este mediul social. Bebeluşii care întră relativ timpuriu în mediul social stabilesc mai uşor legături şi se exprimă mai uşor în societate.

– Se micşorează senzaţia de izolare a mamelor, creându- se un anturaj în care acestea pot socializa.

– Experienţe ştiinţifice au demonstrat efectul benefic al exerciţiilor acvatice asupra calităţii somnului bebeluşilor

Q Când se începe activitatea acvatică?

-Activitatea acvatică destinată nou-născutului care se efectuează la domiciliu se poate începe de la 2-3 săptămâni, după ce ombilicul s-a vindecat.
-Activitatea acvatică destinată sugarului şi copilului mic se poate începe de la 4 luni.

Q Condiții medicale:

Pentru a ne putea desfăşura activitatea cu cei mici în condiţii de maximă securitate Centrul Babyswim vă solicită următoarele buletine de analize medicale:

- Pentru copil: aviz epidemiologic: Clinic sănătos + examen coproparazitologic, coprocultură. pentru copiii care merg la creşă, grădiniţă
- Pentru adultul însoţitor al copilului în timpul activităţii în piscină: aviz epidemiologic, iar pentru persoanele de sex feminin şi examen de secreţie vaginală.

1 Recenzie pentru Babyswim

Dana Bogdan

1 Recenzii

Baby Swim

5/ 5

Va urmaresc de multi ani activitatea ! Mi-ar face mare placere sa colaboram daca vom avea ocazia. Cu mare drag !

Această recenzie a fost …?

Evaluează și Scrie o Recenzie

Evaluarea ta

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selectează

Recomandarea ta trebuie să aibă cel puțin 140 de caractere

Sunt de acord si accept Termenii si Condițiile pentru publicare recenzie

Sunt de acord și accept Termenii și condițiile pentru a trimite aceste informații?

Cererea ta a fost trimisă cu succes.