Deviza ,,Dezvoltă al treilea ochi!” devine misiunea spirituală a artelor vizuale, și de cale lungă, a noastră și a copiilor noștri. Se anunță un viitor în care se comunică rapid, intuitiv, clar și adevărat imaginea aceea ce suntem, și cerem să vedem autentic, rapid, tot ce e dincolo de noi, dar într-un mod foarte sincer, pornind de la un imaginar social-educațional sănătos. Viitorul este o atitudine prezentă care reia intuitiv și spontan, tot ce e nevoie!

Academia Română de Imagine și Imaginar Educațional, Globularia.EU este o instituție educațională care dezvoltă servicii de educație vizuală școlilor, profesorilor și promotorilor educaționali.  

Avem pachetul GOLD 500E: Consultanță educațională pentru instituții și promotori educaționali care vor proiectul lor în școli și nu știu care e procedura, la care adăugăm Foto/Video, Text, Content și Copywriting.
Avem pachetul SILVER 250E: Servicii foto/video/text și material didactice de promovare pentru școli și site-urile lor, platforme instituționalizate care fac accesul public către informații, lecții, evenimente, concursuri, relație cu presa.
Pachetul BRONZE 200E: Cursuri FACE-READING, acreditate MAI, pentru adulți și copii, Consultanță vizuală de Brand, ședințe foto, film de brand, expoziții de artă la comandă pentru proiectul tău educațional de impact, proiecte de familie.

Mai multe despre mine

Q Ce este Globularia-Academia Română de Imagine și Imaginar Educațional?

Sunt Florina Russu și sunt profesor titular de Literatură universală și Limba Engleză în învățământul de stat, de 12 ani, consilier de imagine educaţional, coordonator național şi internațional proiecte şi programe educative, scriitor. După o licență și un masterat la Litere, în Istoria Imaginilor și a Ideilor, apoi un doctorat în Studii de imagine artistică contemporană, UBB Cluj, am decis că domeniul de imagine și imaginar artistic poate fi extins și la nivelul social, și anume, artele vizuale să aducă îmbunătățiri sistemului educațional din România. Ideea științifică din spatele tuturor serviciilor de educație pe care le oferă laboratoarele Academiei este că, înaintea unui proces de învățare sau achiziționare, stă un întreg tărâm imaginar foarte bine structurat, conceptual și ideologic progresist, abia apoi un vizual panoramic care să rezoneze cu acesta.
Cu alte cuvinte, Globularia. eu este o întreprindere socială în domeniul imagistic al proiectării educaționale care pornește de la un imaginar sănătos, conceptual solid, democratice și actual. Livrăm imagine şi text oricărei instituţii, organizaţie guvernamentală sau non-guvernamentală, companie, club de business sau persoane publice care iniţiază proiecte educative, de lungă sau scurtă durată, proiecte locale, naţionale, europene sau internaționale, bazate pe principii inovative, oneste şi vizionare.

Q Ce înseamnă să faci comerț de idei și să fii antreprenor educațional?

Până acum ceva timp spuneam că sunt profesor. Acum îmi place să spun că sunt antreprenor! Și asta nu numai datorită Globulariei si angajaților mei. Sunt mămică a trei bulgăraşi de aur, Miruna, Dragoş şi Victoria, dirigintă și soră mai mare, noră extraordinară și soţia unui munte de blândeţe, antreprenor în domeniul consultanţei educaţionale, iar cea mai mare împlinire profesională îmi este dată de recunoaşterea naţională în domeniul educaţiei instituţionalizate, bazate pe valori şi atitudini manifestate, reprezentând, prin ceea ce fac, un laborator de imagine şi imaginar în cadrul reformei şcolii româneşti contemporane. De fapt, tot ce îmi doresc este să fim foarte atenți cum ne folosim de forța simbolurilor imagistice a emoțiilor în acte, a poveştilor vizuale la care asistăm sau cărora le dăm naştere, fie că suntem profesori, părinți sau promotori educaționali, astfel încât să spunem că facem educație cu adevărat. Pentru asta, fiecare minut e prețios! Eu n-am mai avut timp de pe la jumătatea celui de-al doilea copil! Am visat la o piață liberă de idei în educație și asta se întâmplă acum în țara noastră: promotorii educaționali care vor să între în școli au oameni care să le faciliteze accesul, iar școlile în care se lucrează printr-un management apolitic și un leadership centrat pe competențe pot duce înafară un vizual sănătos social prin exemple de bună practică! Diferența dintre un simplu profesor și un antreprenor este că primul încă încearcă să schimbe vieți, și rămâne în cărți, pe când al doilea schimbă atitudini în fiecare zi, îi motivează pe copii să crească inovativ, sustenabil, visceral și pozitiv, astfel rămânând în memoria sufletelor tuturor!

Q Cine recomandă Academia Globularia?

Timp de doi ani am fost Florina Russu.ro, cea care a nișat fotografia educațională exclusiv pe acest domeniu, fotograful educațional care lua pulsul școlilor, profesorilor, elevilor și evenimentelor dedicate promotorilor educaționali. Astăzi, recomandările noastre se pot ordona astfel:
1. Promotori educaționali/ persoane publice/profesori/educatori parentali (Oana Moraru, Otilia Mantelers, Andreea Raicu, Simona Epure, Isabela Ioana Budușan, Ioana Chicet Macoveiciuc, Mihaela Noroc, Sanda Nicola, Domnica Petrovai, Bianca Sharma, Dana Lupșa-The Brand Alchemist, Cristina Kallo, Bianca Mereuță, Oana Pellea, Maia Morgenstern, Hanna Bota, Petronela Rotar, Marciana Streza, Irimia Daniela, Mihaela Feodorof, Ruxandra Mercea, Dea Bantos Dos Santos)
2. Instituții/școli publice/private/ONG-uri
(The Woman.ro, Happy Mom.ro, ISJ Cluj-CETA, Zilele adopției Cluj, Tur vizual ghidat pentru copii/Grădina botanică Cluj, Jibou, Tururul ghidat virtual al cetăților dacice din România, Citimsieducam.ro, Exploratoriu.com-Muzeul jucăriilor, Mind Education Health, Transylvania College, Animaart.ro, Urban Mirror-Cluj, Delfinariu Romania-Constanţa, Cartemma Publishing House-Baia Mare, International Theatre Festival-Sibiu, Ballet and Opera shows for children-Cluj, Cantacuzino Art Exhibitions-Buşteni, Peleş Tur virtual pentru copii-Castelul Peleș-Sinaia, LollyBoom Cluj, MondoEvents, CalendarulMagic.ro)

3. Programe educaționale naționale și internaționale
(Festivalul Internațional de Umor și Caricatură Alba Iulia, Aiud, Festivalul Internațional Capoeira Romania 2019, Showuri Aviatice-Turda, Concurs Schi-Predeal Junior, Site-uri, platforme cu accesare fonduri educative europene CRED, olimpiade sau concursuri sportive școlare, lansări de carte literară, conferințe pentru copii sau pentru profesori, scriitori contemporani, terapie cu cai, delfini,educație antrprenorială pentru copiii foarte mici, Mindfulness and Hearfulness pentru profesori, cursuri Face-reading pentru adulți)

Evaluează și Scrie o Recenzie

Evaluarea ta

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selectează

Recomandarea ta trebuie să aibă cel puțin 140 de caractere

Sunt de acord si accept Termenii si Condițiile pentru publicare recenzie

image

Afișeză orarul
  • Luni09:00 AM - 05:00 PM
  • Marți09:00 AM - 05:00 PM
  • Miercuri09:00 AM - 05:00 PM
  • Joi09:00 AM - 05:00 PM
  • Vineri09:00 AM - 05:00 PM

Sunt de acord și accept Termenii și condițiile pentru a trimite aceste informații?

imageCererea ta a fost trimisă cu succes.

image

100+ instrumente gratuite pentru antreprenori