Afacerea de familie Ulei presat la rece …

Totul a început de la un faliment… urmat de multe luni de gânduri, căutări și neliniști… Afacerea tatălui meu se încheiase după 15 ani în domeniul producției pieselor auto, odată cu apariția produselor made in China pe piața românească. Din nevoia de a avea o nouă activitate, tot pe cont propriu, a căutat mult, s-a documentat în multe domenii, dar parcă un reportaj pe care-l văzuse la TV privind presarea la rece a uleiurilor l-a atras, suna atât de bine …
Era ceva sănătos, gustos, nu necesita o investiție mare pentru început, “Ce putea fi atât de greu în a procesa niște semințe?” gândea el la acel moment … Ei bine, a fost mai mult decât ne-am fi imaginat!
În 2013 ne-am scotocit de fonduri proprii pentru achiziționarea unei prese la rece, producție româno-italiană. Am luat această decizie, să începem o colaborare de tip familial, tată-fiică-ginere, de finanțare a unui nou business, după ce eu și soțul meu (handbalist de performanță) ne întorseserăm după ani în care am cutreierat “orașe handbalistice” 1f642 din țară și doi ani de vis în Lisabona.
Ne surâdea ideea, ne gândeam undeva în sufletul nostru că ne vom implica la un moment dat mai mult, că ne vom dori să creștem afacerea …dar nu știam exact cum și când se va întâmpla asta, așa că tot greul de început a căzut pe umerii tatălui meu. Primul an a fost de experiment și experiențe… mașinărie nouă, temperaturi de controlat, semințe ba prea uscate ba prea umede, blocaje ale presei din diverse cauze, timp ineficient de funcționare… și multe alte probleme pe care le întâlnești atunci când începi un domeniu cu totul nou, iar cunoștințele sunt minime. L-a ajutat însă faptul că este inginer, ca formare profesională.
Timpul a trecut, producția și afacerea noastră stagna pentru că marketingul pe care tatăl meu l-a abordat în anii 1990-2010 nu mai corespundea cu ceea ce se întâmpla acum, iar singur nu putea face față pe toate planurile: producție, ambalare, vânzare… și normal, un produs necunoscut, nu se vinde singur.Însă în 2014 s-a născut fiica noastră, Ema Nicole, iar datorită ei am prins curajul de a mă implica în afacerea în care investisem doar bani până la acel moment. Am decis că am/avem nevoie de mai multă liniște, pentru a o crește într-un mediu cât mai plăcut și calm, în preajma bunicilor, iar Baia Mare devenea o opțiune viabilă … după 10 ani de cutreierări 1f642
Noul rol, de părinți, ne-a făcut să ne dăm seama că cel mai mult ne dorim timp pentru copilul nostru, că nu mai dorim o viață plină de compromisuri, frustrări și zeci de ore de muncă pe săptămână, fără a putea fi, la nevoie, alături de ea … fără a participa activ la creșterea ei, fără a vedea fiecare cuvânt nou, fiecare gest … Ei, acum lucrăm mult mai mult pentru afacerea noastră și avem mult mai multe bătăi de cap, însă văzând că și afacerea crește, puțin câte puțin, parcă sacrificiile nu sunt atât de resimțite. Și bineînțeles, fetița noastră ne ajută, cu degustări la tot pasul.
Începuturile promovării au fost grele și tot ceea ce a crescut sub mâna mea a fost pe baza intuiției, a pasiunii și a dăruirii mele, a încrederii pe care o dobândisei în produsele pe care tatăl meu le producea … împreună am testat uleiuri, le-am dat și prietenilor, apoi și prietenilor-prietenilor … am căutat gusturi noi, combinații noi … lumea a început să fie curioasă să guste uleiurile noastre, care, la acel moment erau cu etichete scrise de mână, fără un logo definit, fără etichete frumoase care să le pună și mai mult în valoare … dar lumea voia … Și voia pentru că odată testate, nu se mai vedeau consumând altceva…
“Ăsta da gust!” ziceau cei mai mulți dintre ei ..” Îmi aduc aminte de copilărie!”, ziceau alții… Și cu așa susținători am decis că e momentul să creștem, să le oferim tot ce ne stă în putință consumatorilor noștri… să punem în valoare acest mic brand de familie frumos și natural … să dăm posibilitatea cât mai multor oameni să guste, să savureze, să se trateze, să se întinerească, să se umple de energia uleiurilor presate la rece din Șomcuta Mare, Maramu’ !
A fost greu și este … lipsa fondurilor constante a făcut de multe ori să batem pasul pe loc … să ne gândim de zeci de ori să renunțăm, dar parcă de fiecare dată când ne venea să o facem, primeam un mesaj de mulțumire pe rețeaua de socializare, mesaj ce ne dădea aripi și forța necesară să continuăm, să luptăm, să ne dăm energie unii altora.
În toată această luptă pentru pentru ceea ce suntem azi (și mai avem muuuult de lucru), un rol deosebit l-a avut soțul meu, care mereu a crezut în mine și în tatăl meu, mereu ne-a sprijinit, ne-a ajutat cu tot ce-a putut, ne-a susținut să mergem înainte, să facem cunoscute lumii aceste produse savuroase!Noi avem câteva principii simple, după care ne ghidăm afacerea: respectul, onestitatea și responsabilitatea calității.
Producem și comercializăm uleiuri presate la rece 100% naturale, uleiuri presate la rece din semințe neprăjite, cu coajă, achiziționate de la fermieri locali, tocmai pentru a susține agricultura locală, pentru a reînvia anumite culturi (cum ar fi cea de pepeni/dovleci) demult lăsate să piară din lipsă de desfacere a semințelor și din lipsa utilajelor ce ar facilita munca fermierilor.
Producem și comercializăm uleiuri presate la rece decantate natural. Ne dorim ca produsele noastre să fie cât mai aproape de natură, de felul în care natura le oferă; astfel că după presarea semințelor, uleiul brut este lăsat la decantat (limpezit) natural în bazine speciale. Această decantare durează … între o săptămână și trei săptămâni, dar gustul este pe măsură, la fel și beneficiile uleiurilor. Se păstrează aproape toate valorile nutritive, un adevărat beneficiu pentru organism.
Producem și comercializăm uleiuri presate la rece nefiltrate. Nu căutăm să producem cantități mari, avem stocuri relativ mici. Însă, uleiurile sunt mereu proaspete, iar semințele atent selectate înainte de a fi procesate. Semințele nu se prăjesc.
Producem și comercializăm uleiuri presate la rece naturale la care adăugăm un strop de zâmbet și voie bună în fiecare sticluță ce ajunge la dumneavoastră!

Evaluează și Scrie o Recenzie

Evaluarea ta

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selectează

Recomandarea ta trebuie să aibă cel puțin 140 de caractere

Sunt de acord si accept Termenii si Condițiile pentru publicare recenzie

image

Afișeză orarul
  • Luni09:00 AM - 05:00 PM
  • Marți09:00 AM - 05:00 PM
  • Miercuri09:00 AM - 05:00 PM
  • Joi09:00 AM - 05:00 PM
  • Vineri09:00 AM - 05:00 PM

Sunt de acord și accept Termenii și condițiile pentru a trimite aceste informații?

imageCererea ta a fost trimisă cu succes.

image

100+ instrumente gratuite pentru antreprenori