Misiune, viziune si valori

Servicii Recuperare Medicala

Piaf Sante – Brasov

 

Misiune, viziune si valori
Servicii Recuperare Medicală
Piaf Sante – Brașov

MISIUNEA – Centrul de Recuperare Medicală și Reabilitare, Balneofiziokinetoterapie, Fizioterapie/Kinetoterapie, Pediatrie, Respiratorie, Ortopedie, Neurologică Piaf Sante, reprezentat prin Tatiana Lungu, situat in Brașov – Cartier Tractorul, a apărut din dorința de a pune la dispoziția pacienților cu diverse patologii medicale și deficit neuro-motor, un centru multidisciplinar format din Doctori și Terapeuți dedicați, implicați dornici de a progresa in plan profesional.
Pasiunea și implicarea echipei noastre oferă pacienților noștri șansa de a beneficia de servicii calitative și implicit de cele mai bune sfaturi in ceea ce privește obținerea și menținerea rezultatelor propuse atât pe termen scurt cât și pe termen lung.

Avem experiență in recuperarea neuro-motorie cât și in alte tipuri de patologii de aproape 9 ani și ne dorim să oferim servicii calitative la standarde europene tuturor pacienților cu deficit neuro-motor, restabilirea capacităților funcționale pierdute de o persoană in urma unei traume survenite din cauza unui accident sau a bolii. Fie ca este vorba de paralizii cerebrale, distrofii musculare, hidrocefalii, sindroame genetice, autism, AVC- accidente vasculare cerebrale, scleroză multiplă, leziuni neuronale, Parkinson, Alzheimer, Dementa etc., pacienții au nevoie de servicii complexe de recuperare medicală, neurofizioterapie, consiliere psihologică, logopedie, terapie ocupațională și ergoterapie.
VIZIUNEA – Pasiunea și implicarea echipei noastre oferă pacienților nostri șansa de a beneficia de servicii calitative și implicit de cele mai bune sfaturi in ceea ce privește obținerea și menținerea rezultatelor propuse atât pe termen scurt cât și pe termen lung.
Motivați de dorința de a crește calitatea vieții pacienților noștri ne-am propus sa creăm:
* Un spațiu pentru toți, Un mediu unde să creștem impreună.

VALORI – Centrul de Recuperare Medicala și Reabilitare Neurologică Piaf Sante este locul in care vei găsi răspunsuri și soluții clare pentru problemele tale de motricitate.
Piaf Sante este un Centru de top in recuperarea afecțiunilor motorii, indiferent de natura lor, de la afecțiuni neurologice, afecțiuni ereditare, boli degenerative, boli cronice, sindroame genetice și innăscute sau căpătate, cu o abordare integrată – oferă tot ce presupune procesul de reabilitare .
Cu ajutorul NeuroFizioterapiei, Kinetoterapiei, masajului medical și altor proceduri tindem spre o recuperare eficientă indiferent de natura deficitului neuro-motor (neurologic, oncologic, psihiatric etc.).
• Fiziokinetoterapie – neurofizioterapie
Rolul real al fizioterapiei este acela de adjuvant prețios al recuperării, cuprinzând tehnici deloc de neglijat. Cu ajutorul Fizioterapiei putem trata aproape orice boală care afectează mușchii, nervii sau articulațiile.
Fizioterapia are importante efecte antialgice (calmarea durerii), antiinflamatorii (eliminarea inflamațiilor articulare si musculare), decontracturante (eliminarea contracturilor), miorelaxante (relaxare musculara), antiedematoase (eliminarea umflăturilor rezultate din infiltrarea unui lichid seros intr-un țesut celular subcutanat), creșterea tonusului muscular, etc.

Prin procedurile de NeuroFizioterapie se urmarește:
• Recuperarea, imbunătățirea și menținerea mobilității pierdute in urma unor afecțiuni de diferite etiologii
• Educarea si reeducarea nivelelor neuro-motorii
• Reintegrarea in activitatea zilnică normală
• Reducerea până la dispariție a durerilor musculare sau articulare
• Imbunătățirea forței și tonicității musculare.
• Scăderea inflamației, de aceea această terapie este indicată atât in inflamațiile acute cât și cronice, dar și in perioada postoperatorie in afecțiunile ortopedice sau neurochirurgicale.
• Recuperare și Reabilitare Neurologică
• Pentru a obține un rezultat cât mai bun in reabilitarea pacienților cu afecțiuni neurologice este important ca programele de recuperare să inceapa cat mai devreme, după ce pacientul depașeste faza acută a bolii.
• Pentru setarea unor obiective realiste de reabilitare neurologică trebuie evaluată corect starea de sănătate a pacientului, potențialul fizic și psihic de recuperare al acestuia, gradul de implicare in programele de reabilitare și trebuie ținut cont de opțiunile personale ale sale.
Kinetoterapia, este un tip de gimnastică medicală, care înseamnă, etimologic, terapia prin mișcare.
Se folosește pentru recuperare medicală și constă, pe lângă efectuarea unor exerciții, într-un ansamblu de tehnici și metode aplicate în funcție de fiecare persoană și afecțiunea pe care o prezintă. Kinetoterapia face parte din medicină fizică și studiază mecanismele neuromusculare și articulare care îi asigură omului activitățile motrice normale.
Are la bază mișcarea efectuată prin programe de recuperare medicală bine structurate, ce au ca scop refacerea unor funcții diminuate.
Programele de kinetoterapie sunt special concepute ținând cont de constituția pacientului, vârsta, afecțiunea pe care o are, tipul de activitate pe care îl desfășoară, stadiul de evoluție a bolii, existența altor afecțiuni.
În cadrul programelor fiecare pacient este abordat individual, beneficiază de supraveghere specializată din partea unui kinetoterapeut/fizioterapeut.
• Pshihoterapie
ȘedinȚele de psihoterapie și consiliere psihologică sunt centrate pe nevoile pacienților și vizează o arie largă de probleme: cognitive, comportamenntale, depresie, singuratate, divorț, anxietate, ori multiple și complexe tulburări emoționale.
Cu toții ne dorim să ne cunoaștem mai bine, să dăm sens existenței noastre și să depășim cu succes momente dificile din viața noastră. Toate acestea pot fi realizate cu ușurință atunci când avem pe cineva aproape, care să ne ghideze. In ședințele de psihoterapie deschidem noi uși spre redescoperirea de sine.

• Terapie ocupațională
Terapia ocupațională este o formă de tratament ce folosește activități și metode specifice pentru a dezvolta, ameliora sau a reface capacitatea pacientului de a-și desfășura activitățile necesare vieții zilnice, de a compensa disfuncții si a diminua deficitele fizice. Se concentrează in a ajuta oamenii pentru a dobândi independența in toate zonele de activitate pe care le desfașoară. Terapia ocupațională oferă copiilor si adulților metode variate, activități plăcute, distractive, pentru a imbogăti deprinderile cognitive, fizice și motorii și pentru a spori increderea in sine. Cu ajutorul terapiei ocupaționale, un pacient cu probleme in dezvoltare va invăța să interacționeze cu membrii familiei și să dezvolte relații sociale cu alte persoane și parteneri.
• Tehnici complementare: masajul terapeutic cat si alte tipuri de masaj, elongații, stretching, electroterapia, kinesiotape, termoterapie etc.
Aceste tehnici complementare precum masajul terapeutic, elongatiile, stretchingul, electrostimularea, benzile de Kinesiotape, termoterapia sunt o parte din tehnicile utilizate in programele de recuperare adaptate și utilizate in funcție de nevoile fiecărui pacient in parte, oferite de Piaf Sante.

* SPA – beneficiile spa-ului, spa-ul nu este doar un moment de răsfăț, ci mult mai mult de atât: este sănătate – în adevăratul sens al cuvântului.

Tu ce faci ca să-ţi fie bine şi mâine, nu doar azi?
Ai grijă de tine de sănătatea ta fizică – psihică și nu ezita sa te programezi la un consult, o evaluare la Centrul de Recuperare Piaf Sante, printr-un mesaj privat sau sună la numărul de telefon 0744601251.
Piaf Sante

Tatiana Lungu

Evaluează și Scrie o Recenzie

Evaluarea ta

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selectează

Recomandarea ta trebuie să aibă cel puțin 140 de caractere

Sunt de acord si accept Termenii si Condițiile pentru publicare recenzie

image

Afișeză orarul
  • Luni09:00 AM - 03:00 PM
  • Marți09:00 AM - 03:00 PM
  • Miercuri09:00 AM - 03:00 PM
  • Joi09:00 AM - 03:00 PM
  • Vineri09:00 AM - 03:00 PM
  • Sâmbătă09:00 AM - 03:00 PM
building Deții această afacere? Revendică Acum! Revendică Acum!

Sunt de acord și accept Termenii și condițiile pentru a trimite aceste informații?

imageCererea ta a fost trimisă cu succes.

image