Pentru lumea care nu mă cunoaște încă …eu sunt Laura. De când mă știu, mi-am dorit să ajut oamenii să fie sănătoși. De când mă știu, am mâncat ierburi (adică am încercat la propriu să mănânc diverse frunze), iar în copilărie am disecat broaște pescuite din balta bunicilor. Când am fost întrebată ce vreau să mă fac când “voi fi mare”, am răspuns fară urma de ezitare “doctor”…și nu mi-am schimbat alegerea niciodată.

Am urmat facultatea de medicină “Carol Davilla” din București, pe care am absolvit-o în 2002. Pentru că nu am intrat din prima la Medicină, am încercat și la Chimie, la Universitatea din București…ca să nu stau acasă, cum se zicea pe vremuri. Așa că am ajuns să fac 2 facultăți în paralel…Medicina și Chimia, și nu-mi regret alegerile. Împrejurările vieții mi-au purtat pașii, însă, nu spre practica medicală propriu-zisa, ci spre ceva conex și anume cercetare medicală.

De când mă știu m-am luptat cu kilogramele. Și acum când mă uit la pozele din copilărie…văd o dolofană :). Am încercat în facultate dieta cu varză, dieta cu ceai de crușin, dieta disociată, am luat chiar pastile de slăbit. Chiar dacă reușeam să slăbesc câteva kilograme, cum încetam dieta…kilogramele săreau pe mine la loc. Chiar dacă reușeam să mă “mențin pe linia de plutire” când eram la cămin, în facultă’…cum mergeam acasă la mama în vacanță, “mă expandam” la loc.

Așa “grăsuță” mi-am cunoscut soțul, așa “grăsuță” m-a binecuvântat Dumnezeu cu 2 băieți 🙂 și o familie frumoasă. Viața a trecut peste mine, cu provocările ei:

 • dermatită atopica la primul băiat
 • naștere prematură la al doilea băiat
 • pneumonii și otite și gingivite și enterocolite și crize “astm-like” și zgârieturi și julituri la ambii năzdravani.

Și am învățat să “iau taurul de coarne”, așa cum zicea bunica, de fiecare dată. Și încet-încet, m-am îndreptat către altceva…către o viață “verde”, cu mâncare sănătoasă și crudă, aer curat și apă de izvor. O viață “verde” cu homeopatie, gemoterapie, terapie florală Bach, unguente, siropuri și cosmeticale, în general, făcute de mine.

Și mi-am “târât” și familia după mine și am înțeles unde zace puterea, de fapt. Noi suntem prea mici pentru a schimba lumea. Dar suntem “suficienți” pentru a ne schimba pe noi. Și în special noi MAMELE, NOI AVEM PUTEREA. Și depinde DOAR DE NOI să îi învățam și pe copiii noștri cum să o facă.

La mine a fost cam așa:

 • la primul băiat am renunțat la salamuri și alte “cărnuri” maltratate de prin frigider;
 • la prima băiță am descoperit uleiurile vegetale și ceaiurile de plante care se pot folosi liniștit la copii;
 • la prima pneumonie am descoperit homeopatia și pneumonia a dispărut ca prin minune cu 5 mici bobițe;
 • la primul abces dentar am descoperit gemoterapia și sărurile Sussler, compresele cu salvie și propolisul;
 • când a fost nevoie de imunizare prima dată am descoperit cătina, socul, propolisul…și am învățat cum să le folosesc;
 • la primele julituri am descoperit arnica și am învățat să fac crema de arnică.

Rând pe rând am învățat bazele fitoterapiei, a homeopatiei, a gemoterapiei…a medicinei alternative, în general. Și nu în ultimul rând, am învățat să mâncam sănătos și am învățat cum să transmit acest lucru și copiilor mei. Mi-am dezvoltat niște strategii și scheme alimentare simple, pe care, cu timpul, le-am transformat în stil de viață și în joacă, am început să-i învăț și pe băieții mei aceste strategii. Iar ei, fară să-și dea seama, le aplica în viața de zi cu zi, li se pare simplu.

O, dar vai, nu sunt perfectă :). Din când în când și băieții mei sar calul, mai cer o eugenie sau mai mănâncă o “prostie”. Dar nu mă panichez, atât timp cât majoritar au o alimentație “verde”, atât timp cât fac mișcare, atât timp cât stau la soare și sunt veseli și fericiți.

Și am văzut că strategiile mele funcționează mai ales imediat după pandemie, când “am ieșit în lume” din nou, toată familia “slim-fit”…iar majoritatea copiilor cunoscuți au ieșit cu câteva kg în plus. Am înțeles că ceea ce contează cel mai mult este ce ai în frigider, ce ai în cămară și în casă, stilul de viață pe care l-ai adoptat…decât influențele celor din jur. Și am înțeles că poți, dacă vrei, să-i aduni în jurul tău numai pe acei oameni cu care rezonezi.

Puterea mea sunt EU…iar tu, dacă mă vei urmări, vei înțelege că puterea ta ești TU și că depinde doar de TINE să crești copii sănătoși!

Mai multe despre mine

Aceasta o modifici-69a4e70c
Pentru lumea care nu mă cunoaște încă ...eu sunt Laura. De când mă știu, mi-am dorit să ajut oamenii să fie sănătoși. De când mă știu, ... Citește mai mult

Evaluează și Scrie o Recenzie

Evaluarea ta

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selectează

Recomandarea ta trebuie să aibă cel puțin 140 de caractere

Sunt de acord si accept Termenii si Condițiile pentru publicare recenzie

Afișeză orarul
 • Luni09:00 AM - 05:00 PM
 • Marți09:00 AM - 05:00 PM
 • Miercuri09:00 AM - 05:00 PM
 • Joi09:00 AM - 05:00 PM
 • Vineri09:00 AM - 05:00 PM

Sunt de acord și accept Termenii și condițiile pentru a trimite aceste informații?

Cererea ta a fost trimisă cu succes.