Bună,

Numele meu este Alexandra Ioana Bica și sunt tăietor/șlefuitor de pietre prețioase. Nu o consider ca fiind neapărat o afacere, deși câștig bani din această meserie, ci mai degrabă o menire a mea, un stil de viață. Mai jos am sa detaliez puțin cum am început.
Povestea mea ca și șlefuitor de pietre prețioase a început în Octombrie 2020.
De fapt, dacă stau mai bine să mă gândesc, cred că această poveste a început cu adevărat în mai-iunie 2016.
Atunci, eu și fostul meu soț căutam un atelier unde să ne facem verighetele. O prietenă din acea vreme îmi recomandase cu ceva vreme înainte un anume boutique-atelier de bijuterii. Îmi rămăsese în minte numele atât al patronului cât și al magazinului. Simțeam că acela este locul unde ne vom face verighetele. Ceea ce s-a și întâmplat.
În anul 2017 am divorțat(😅) iar in 2018 am deschis afacerea cu designeri români chiar în apropierea magazinului de bijuterii.
La ceva timp după lansarea afacerii mele, l-am reîntâlnit pe patronul magazinului de bijuterii, cu care am creat o prietenie frumoasă.
Într-o după-amiază de Octombrie, în anul 2020, ne plimbam împreună pe străzile din București, iar el m-a întrebat din senin dacă aș vrea să fiu “Gem Cutter”. Era un termen nou pentru mine și nu știam că există o persoană dedicată care să fațeteze pietrele prețioase. În mintea mea era o atribuție a bijutierilor.
Am mers acasă cu acest “Gem Cutter” în minte și am început să cercetez: cum se face, cu ce se face, unde se învață.
Am descoperit multe cursuri, dar cel care m-a atras cel mult a fost cel de la Bangkok; iar în martie 2021 am zburat către acolo pentru a petrece cinci săptămâni în unul dintre cele mai de suflet orașe ale mele și sa învăț arta șlefuitului de pietre prețioase în țara în care această meserie este protejată prin lege, fiind atribuită doar împăratului.
După două săptămâni de carantină, Thailanda având granițele închise în acea perioadă de pandemie, am început cursul cu Justin K Prim, unul dintre puținii profesori de fațetat pietre prețioase in lume.
A fost un parcurs plin de emoție, de frici, de îndoieli. Dar undeva in sufletul meu știam că această experiență îmi va ghida viața într-un alt sens. Și chiar așa a fost. Acum sunt într-o altă etapă, total diferiă și învăț să ma bucur mai ales de provocări.
Realizez la comandă și nu numai, pietre prețioase pe care tu să le pui in cele mai frumoase bijuterii. Pietrele pe care eu le fațetez au o  poveste și un design personalizat.
Lucrez cu bijutieri care realizează totul manual, drept urmare bijuteria ta va fi în totalitate lucrată manual și personalizată în funcție de preferințele tale.
Cum lucrez eu?
Îți prezint toate pietrele prețioase brute pe care eu le am pe stoc și o alegem pe cea care-ți place și ți se potrivește
Discutam despre formele și culorile tale preferate pentru a le putea surprinde în piatra finalizată
Îți trimit o animație 3D pentru ca tu să vezi cum va arăta piatra la final
Îți ofer opțiunile disponible pentru metalul bijuteriei și ce anume se potrivește cu piatra ta
Te conectez cu cei mai buni bijutieri care vor realiza cu dibăcie piesa ta
Te aștept cu drag în lumea mea, a pietrelor prețioase.
Cu drag,
Alexandra Ioana Bica
Visit me at www.biagems.com
+40 742 594 277

Evaluează și Scrie o Recenzie

Evaluarea ta

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selectează

Recomandarea ta trebuie să aibă cel puțin 140 de caractere

Sunt de acord si accept Termenii si Condițiile pentru publicare recenzie

image

Afișeză orarul
  • Luni09:00 AM - 05:00 PM
  • Marți09:00 AM - 05:00 PM
  • Miercuri09:00 AM - 05:00 PM
  • Joi09:00 AM - 05:00 PM
  • Vineri09:00 AM - 05:00 PM

Sunt de acord și accept Termenii și condițiile pentru a trimite aceste informații?

imageCererea ta a fost trimisă cu succes.

image